Meet Team MommaLuv – A Coffee with Gwen

Naam: Gwen Rullens – Baijens
Rol: Bestuurslid

Waarom werk je bij MommaLuv?

Omdat ik mijn moederhart wil laten spreken. Mijn wens is dat ieder nieuw leven in veiligheid en geborgenheid ter wereld komt. Dat spreekt me aan in MommaLuv: het creëren van veilige start voor een moeder en kind. Met mijn werk hoop ik de stichting te ondersteunen in haar missie om zoveel mogelijk moeders bij te staan. En natuurlijk werk ik bij de stichting ‘to spread a bunch of MommaLuv!’

Hoe ziet je werkdag eruit?

Als secretaris woon ik de vergaderingen in real-life of online bij. Daar houd ik de notulen bij en maak hier later een verslag van. Ik ervaar het nooit als ‘werk’ maar als een fijne bijeenkomst vol MommaLuv. Ik vergader heel graag met het bestuur. Mijn functie is heel gemakkelijk in te passen. Ik maak er met liefde tijd voor.

Welk MommaLuv-verhaal heeft jou geraakt?

Mama Ko: de moeder aan wie ik zelf ben gekoppeld. Tijdens mijn babyshower werd ik verrast met dit beste cadeau ooit. MommaLuv was toen nog een onbekende stichting voor mij. Terwijl ik al met verlof was, moest Ko nog dagelijks houtskool op haar hoofd vervoeren om voor haar
andere kinderen te zorgen. Zo confronterend. Elke keer als ik vind dat ik me verwend gedraag, denk ik eraan. Ko zet me weer met beide benen op de grond. Ook vertel ik mijn eigen zoontje nu dat hij dankbaar moet zijn voor wat hij heeft.

Wat heb je geleerd van je eigen moeder?

Ik leerde vele dingen van mijn moeder, maar ik nam haar zorgen altijd met een korreltje zout. Dan zei ze: “wacht maar tot je zelf kinderen krijgt.” Nu ik weet wat zij bedoelt, heeft mijn moeder iets nieuws bedacht. Ze zegt nu: “wacht maar, tot je zelf kleinkinderen krijgt.” Echt, mam?!

Welke wijsheid wil je zelf nalaten?

Wees dankbaar voor alles wat je leert en ervaart. Geef door wat gedeeld moet worden. Behandel moeder natuur, dieren en mensen vanuit liefde en respect. En kijk wat er dan gebeurt.

Recent blogs

Mission
We gaan het anders doen
Read more
MommaLuv
Een persoonlijk verhaal van Daphne
Read more