Ons verhaal

Stel je bent op meerdere vlakken van je leven bezig met duurzaamheid. Je eet bewust, doet aan afvalscheiding en probeert zo min mogelijk te consumeren. En dan.. word je zwanger. Hét moment dat bij je vrienden en familie alle remmen los gaan op het gebied van babyshoppen. Je huis raakt vol, je ontdekt dat je eigenlijk alles wel compleet hebt en je baby moet nog geboren worden. En dan te bedenken dat er aan de andere kant van de wereld moeders zijn die net zo uitkijken naar de geboorte van hun kindje, maar voor wie dat wel gepaard gaat met zorgen of ze hun baby wel alles kunnen bieden wat het nodig heeft.

Negen jaar geleden zaten mijn man en ik in eenzelfde situatie. Ons meisje op komst zou het eerste kleinkind in de familie worden, maar ook de eerste baby in de vriendengroep. Overladen met cadeaus, bedacht ik een concept om na de geboorte van ons kindje van betekenis te zijn in het leven van moeders en baby’s in ontwikkelingslanden. Ik noemde het MommaLuv.

Wat nou als ik na de geboorte van ons kindje aan familie en vrienden zou vragen om geen cadeautjes mee te brengen, maar om in plaats daarvan een donatie te doen voor drie andere moeders? Moeders uit een ontwikkelingsland met een gezicht en een verhaal. Ik vond via contactpersonen drie moeders die net als ik in april 2011 waren uitgerekend. Zij woonden in Oeganda, Ghana en Ecuador. Onze familie en vrienden doneerden gul en we konden van dat geld pakketten met babyspullen schenken en zo de drie nieuwe leventjes aan de andere kant van de wereld een betere opstart geven.

Ons verhaal

Ik ben Mandy Ladan, founder en directeur van Stichting MommaLuv. Ik ben 35 jaar en getrouwd met Sander. Inmiddels is onze oudste dochter Gioia alweer 9 jaar oud. We hebben nog een prachtige dochter Vita van 7 jaar.

Stichting MommaLuv bestaat alweer 9 jaar en ik kan met trots vertellen dat we inmiddels bijna 2000 moeders en baby’s in ontwikkelingslanden aan MommaLuv-pakketten hebben geholpen. We werken met een team van 14 contactpersonen in 9 verschillende landen.

Voor mij is het op momenten nog steeds onwerkelijk dat wat begon met een mooi idee tijdens mijn eerste zwangerschap, uit heeft kunnen groeien tot de mooie stichting die het nu is. Voor mij hét bewijs dat je je droom kunt leven. Ik voel me een gezegend mens.’

Het bestuur van Stichting MommaLuv bestaat uit:

Vivian Egeland Svendsen – voorzitter
George Quarshie Buckle – penningmeester
Gwen Rullens – Baijens – secretaris

Wat we doen

Wat we doen

In Nederland worden pasgeboren baby’s en hun moeders vaak overladen met cadeaus van familie en vrienden. Zoveel dat jouw kind elke dag andere kleren aankan en met een nieuw knuffeldier in slaap kan vallen. Terwijl moeders van kinderen in ontwikkelingslanden zich vaak zorgen maken of ze hun baby kunnen voorzien in de basisbehoeften, zoals eten, medicijnen, een klamboe, kleertjes en verzorgingsproducten. Jij kan die eerste zorgen wegnemen door de Nederlandse traditie van kraamcadeautjes op een andere manier in te vullen. Met een donatie aan MommaLuv bieden we je de kans om van betekenis te zijn in het leven van moeders en baby’s in ontwikkelingslanden.

​Stichting MommaLuv verbindt jou als aanstaande moeder aan een aanstaande moeder in Bolivia, Ecuador, Ghana, Kenia, Liberia, Oeganda, Suriname, Sri Lanka of Tanzania. Dat werkt als volgt: na de geboorte van je kindje vraag je in plaats van kraamcadeautjes een donatie voor een moeder en baby in een ontwikkelingsland. Hiermee bezorg je jezelf een goed gevoel én een pasgeboren baby in een ontwikkelingsland een goede eerste start. Zonder dat je daar zelf veel voor hoeft te doen. Want MommaLuv zorgt ervoor dat deze moeder van jouw ingezamelde geld een pakket met babyspullen krijgt. In ruil daarvoor ontvang je een bedankje met foto’s van de moeders en hun baby’s.

In de media

 • Video op VROUW

  In deze video ben ik niet alleen aan het woord over MommaLuv, maar vertelt ook deelneemster Cindy Albers (inmiddels bij de geboorte van haar zoon én dochter meegedaan aan MommaLuv!) over haar ervaring.

  Read more
 • Lunchen met de minister-president

  Omdat minister-president Mark Rutte zijn waardering wil laten blijken aan Nederlanders die speciale initiatieven hebben opgezet, nodigt hij jaarlijks enkele goede doelen uit om te lunchen in het Catshuis. Ik voel me vereerd dat MommaLuv één van de gelukkigen was.

  Read more
 • Podcasts en interviews

  Ik mag geregeld mijn ondernemersverhaal a.k.a. mijn MommaLuv-verhaal doen in podcasts en interviews. Hier vind je geregeld recente voorbeelden.

  Read more