De geboorte van MommaLuv

“Twaalf jaar geleden was ik in verwachting van mijn oudste dochter. Wij werden zo overstelpt met cadeautjes – nog voordat zij geboren was – dat ik vrij snel op het idee kwam om iets anders te doen met de traditie van kraamcadeautjes. Wij hadden gewoonweg niets meer nodig voor ons kindje! Ook was ik me ervan bewust dat iedere moeder ter wereld het beste wil voor haar baby. Moeders in ontwikkelingslanden kijken net zoveel uit naar de komst van hun kindje maar hebben tegelijkertijd zorgen om de baby: kunnen ze wel in de basisbehoeften voorzien? Ik wilde een concept bedenken om onze kraamcadeautjes symbolisch door te geven aan moeders en baby’s die het écht nodig hebben. Et voilà: een maand voor mijn werkelijke bevalling was MommaLuv geboren!” – Mandy Ladan

De geboorte van MommaLuv

Over Mandy Ladan (1985)

Over Mandy Ladan (1985)

Mandy Ladan is founder en directeur van MommaLuv. Zij woont in Den Haag met haar dochters Gioia en Vita. Wat begon als een idee tijdens haar zwangerschap, is nu uitgegroeid tot een stichting actief in zeven verschillende landen. Samen met onderstaande teamgenoten en twaalf contactpersonen in het buitenland, zet Mandy zich met hart en ziel in voor de stichting.

Meet Team MommaLuv:
Vivian Egeland Svendsen – Voorzitter
George Quarshie Buckle – Penningmeester
Gwen Rullens – Baijens – Secretaris
Daphne van ‘t Hof – Community Manager

Waar zetten wij ons voor in?

Waar zetten wij ons voor in?

Baby’s een gezonde en veilige start geven. Waar het wiegje ook staat: wij zorgen voor een pakket met basisbenodigdheden. Door de Nederlandse traditie van kraamcadeautjes op een nieuwe manier in te vullen, zijn we in staat om Afrikaanse moeders te voorzien van o.a. verzorgingsproducten, een klamboe, badje en slaapzak. Dit is het MommaLuv Baby Project.

MommaLuv is momenteel actief in: Ghana, Guinee-Bissau, Malawi, Namibië, Oeganda, Tanzania en Zuid-Afrika.

In de media

 • Video op VROUW

  In deze video is Mandy Ladan niet alleen aan het woord over MommaLuv, maar vertelt ook deelneemster Cindy Albers (inmiddels bij de geboorte van haar zoon én dochter meegedaan aan MommaLuv!) over haar ervaring.

  Read more
 • Mama of the Year Award

  In 2015 mocht Mandy Ladan van MommaLuv de 'Mama of the Year Award' in ontvangst nemen die het magazine Fabulous Mama jaarlijks uitreikt. Zij won in de categorie: 'heldin mama'.

  Read more
 • Podcasts en interviews

  Ik mag geregeld mijn ondernemersverhaal a.k.a. mijn MommaLuv-verhaal doen in podcasts en interviews. Hier vind je geregeld recente voorbeelden.

  Read more