Hoe werkt het?

Hoe werkt het?

Hoe werkt het?

Dit is het MommaLuv Baby Project

Overrompeld met rompers. Bedolven onder de knuffels. Als kersverse moeder ontvang je veel kraamcadeautjes. Geef jij deze liefde liever aan een moeder die het hard nodig heeft? MommaLuv verbindt jou, voordat je kindje er is, aan een mama-to-be in Afrika. Deze vrouw is rond dezelfde tijd uitgerekend als jij. Dankzij donaties van jouw kraambezoek ontvangt zij een babypakket met basisbenodigdheden uit jullie naam. Zo geef je nóg een kindje een gezonde en veilige start. Misschien wel het meest betekenisvolle kraamcadeau dat er is.

Dit is het MommaLuv Baby Project

3 redenen om deel te nemen MommaLuv Baby Project:

 • Je bent van betekenis voor een moeder en baby in Afrika..
 • Je geeft de kraamcadeautjes symbolisch door.
 • Je laat het leven van je kind starten vol compassie.

Zo werkt het MommaLuv Baby Project:

 1. 1 Ben je zes à zeven maanden zwanger? Vul het formulier hieronder in. Wij gaan op zoek naar een mama-to-be die rond dezelfde tijd is uitgerekend als jij.
 2. 2 Als we een moeder hebben gevonden, mailen we je een link naar je persoonlijke webpagina. De link is: www.mommaluv.nl/baby+achternaam. Daar lees je alles over de vrouw aan wie je bent gekoppeld. Deze pagina is ook de plek waar je familie en vrienden straks doneren.
 3. 3 Ook mailen we je een inlay voor het geboortekaartje. Zo maak je je deelname aan MommaLuv kenbaar. Zet je de link naar jouw MommaLuv Baby Project liever op het geboortekaartje zelf? Dat is helemaal aan jou.
 4. 4 Zodra een familielid, vriend of kennis een bedrag doneert, ontvang je automatisch een mail met de naam van de donateur. Zo weet je wie te bedanken.
 5. 5 Haal je meer geld op dan 85 euro? Dan is het mogelijk nóg een moeder en baby te ondersteunen met een pakket basisbenodigdheden. Je wordt hier altijd over geïnformeerd.
 6. 6 Jouw totale donatie sturen we naar onze contactpersoon in het betreffende land. De contactpersoon koopt de inhoud van het pakket bij lokale ondernemers. Eigenlijk ondersteun je dus meerdere mensen! MommaLuv rekent 20% organisatiekosten.
 7. 7 Tot slot ontvang je foto’s van de moeder en haar baby. Stuur ze gerust door naar iedereen die heeft gedoneerd. Iedereen blij!

Ik doe mee aan het MommaLuv Baby Project

 • DD slash MM slash JJJJ

Bedankt voor je aanmelding!

We zullen zo snel mogelijk contact met je opnemen via de mail.

Veelgestelde vragen

 • Verschijnen mijn gegevens ook op de website of social media van Stichting MommaLuv?

  Op de website en de sociale mediakanalen publiceren we geregeld foto’s van moeders in de ontwikkelingslanden met daarbij een vermelding dat je haar op weg helpt met een babypakket van MommaLuv. We vermelden alleen je voornaam. Laat het ons weten als je hier bezwaar tegen hebt.

 • Ik ben niet zwanger, maar wil wel MommaLuv helpen. Hoe kan dat?

  Je kunt een donatie doen door een product in de MommaLuv Shop te kopen. Wil je geld voor MommaLuv inzamelen bij een evenement? Of een samenwerking met ons aangaan? Neem dan zeker contact op, dan kijken we samen naar de mogelijkheden.

 • Kan ik na de kraamtijd contact blijven houden met de moeder en baby aan wie ik gekoppeld ben?

  Dat kunnen we niet garanderen. Vooral in de Afrikaanse landen leven de vrouwen vaak een nomadisch bestaan waarbij ze van dorp naar dorp trekken, afhankelijk van waar er werk is. Ook wonen veel moeders die wij helpen in onherbergzame gebieden waar onze contactpersonen niet vaak komen.

 • Waar zijn de organisatiekosten uit opgebouwd?

  MommaLuv houdt 20% organisatiekosten in op de donaties. Dit percentage is nodig om de btw, overhead- en andere bijkomende kosten te dekken. Dit zijn bijvoorbeeld transactiekosten en reiskosten van de contactpersonen in de ontwikkelingslanden. Maar ook kosten die gemaakt worden om MommaLuv in Nederland zo goed mogelijk te laten functioneren, waaronder de kosten voor de website, of promotiemateriaal. MommaLuv heeft als stichting geen winstoogmerk. Wij hebben een ANBI-status.

“Geweldig dat je vooraf al foto’s te zien krijgt van de zwangere moeders, en achteraf van de kersvers geboren baby’tjes. Dat je zo direct ziet wat er met het geld gekocht wordt en bij wie de spullen terecht komen, dat maakt dat je je écht betrokken voelt.”

“Mandy's enthousiasme werkt erg aanstekelijk. Ik kan iedereen bij wie het, net als bij mij, duizelt bij de gedachte aan nog meer babyspullen die het kraambezoek mee zal brengen van harte aanraden mee te doen aan MommaLuv.”

“Het is heel plezierig dat je terugkoppelingen krijgt en zo op de hoogte gehouden wordt. Dat geeft ons een warm gevoel. Plus het bewijst dat de gelden goed besteed worden.”