Waarom Hennie meedoet aan MommaLuv

Even voorstellen

Ik ben Hennie en ik ben al sinds 2006 samen met Auke. Samen hebben wij al een zoontje Bodhi. Volgende maand ben ik uitgerekend van ons tweede kindje. Samen met mijn vriendin Jacqueline ben ik eigenaresse van een winkel en webshop in Wolvega: ‘Buiten de lijntjes’ (www.buitendelijntjes.com). In onze winkel, die we in 2011 hebben opgezet, verkopen we bijzondere spullen met een goed verhaal. Denk bijvoorbeeld aan mooie spullen van leer en stationery. We werken vaak met kleine designers en onze producten komen uit alle delen van de wereld. Zo komen er bijvoorbeeld ontwerpers uit Japan en Denemarken. In onze winkel kun je ook gezellig een kop koffie komen drinken.

Ik ben nu 8 maanden zwanger en ik ben nog steeds aan het werk. Ik heb nog geen zin om thuis te gaan zitten. Onze winkel is op donderdag, vrijdag en zaterdag open. Op maandag, dinsdag en woensdag verwerken we de webshoporders. Het is nog goed te doen. En als ik het niet trek, dan doe ik rustiger aan of ga ik naar huis.

Wat is jouw motivatie om mee te doen aan MommaLuv?

Wij wonen klein en hebben beperkte ruimte voor spullen. Daarbij hebben we nog zo ontzettend veel van Bodhi. Ter illustratie heb ik deze foto gemaakt. Wij zijn echt voorzien. We willen er geen spullen meer bij hebben, alleen al omdat ik niet zou weten waar ik het moet laten.

Gelukkig heb ik geen last van zwangerschapskwaaltjes. Wat ik wel merk aan mezelf is dat ik me -door de hormonen- veel aantrek van wat er gebeurt in de wereld. Zo kan ik bijvoorbeeld heel geëmotioneerd raken van documentaires. Ik ben veel op internet aan het zoeken hoe ik, ook tijdens deze zwangerschap, bewustere keuzes kan maken. Zo ben ik via Google bij MommaLuv terechtgekomen.

Ik probeer ook op kleine schaal mensen te helpen. In Wolvega wonen veel mensen uit Syrië en ik geef bijvoorbeeld vaak spullen aan ze door die ik niet meer gebruik. De mensen om ons heen zullen in ieder geval niet gek staan te kijken van onze deelname aan MommaLuv en het idee om iets anders te doen met de traditie van kraamcadeautjes. Het past bij ons.

Hoe heb je alle kraamvisite en de bijbehorende cadeautjes ervaren bij je eerste kindje?

Na de geboorte van Bodhi leefde ik een beetje in een cocon. Ik weet dat ik na een aantal weken in de kast keek en dacht: ‘huh, van wie heb ik dit dan gekregen?’. Ik heb hele stapels kleertjes eigenlijk nooit gebruikt. Kortom, het was gewoon veel te veel!

Toen Bodhi 8 maanden oud was gingen we op vakantie naar Kaapverdië. Ik had van tevoren al gelezen dat de mensen daar heel blij zijn met kleding, schoenen e.d. Dus er ging een volle koffer aan kleertjes mee die we daar hebben weggegeven. We hadden zelfs een waterkoker meegenomen en daar laten staan. De mensen waren er heel blij mee.

Je bent door MommaLuv gekoppeld aan Mariam Samuel uit Tanzania. Een meisje van 20 jaar dat vorig jaar haar eerste kindje verloor en nu opnieuw zwanger is. Wat voel je daarbij?

Auke en ik vinden het een mooie match en zijn heel blij dat we haar kunnen gaan helpen. Ik heb de foto’s en het verhaal van Mariam al naar wat vrienden geappt. Die reageerden al dat ze het een mooi gebaar vonden en wat in het potje gaan doen.

Recent blogs

Mission
We gaan het anders doen
Read more
MommaLuv
Een persoonlijk verhaal van Daphne
Read more