Meet Team MommaLuv – A Coffee with Mandy

Naam: Mandy Ladan
Rol: Founder en Directeur

Waarom ben je MommaLuv gestart?

Tien jaar geleden was ik in verwachting van mijn oudste dochter. Wij werden zo overstelpt met cadeautjes – nog voordat zij geboren was – dat ik vrij snel op het idee kwam om iets anders te doen met de traditie van kraamcadeautjes. Wij hadden gewoonweg niets meer nodig voor ons kindje! Ook was ik me ervan bewust dat iedere moeder ter wereld het beste wil voor haar baby. Moeders in ontwikkelingslanden kijken net zoveel uit naar de komst van hun kindje maar hebben tegelijkertijd zorgen om de baby: kunnen ze wel in de basisbehoeften voorzien? Ik wilde een concept bedenken om onze kraamcadeautjes symbolisch door te geven aan moeders en baby’s die het écht nodig hebben. Et voilà: een maand voor mijn werkelijke bevalling was MommaLuv geboren!

Hoe ziet je werkdag eruit?

Ik heb een fijne, creatieve werkplek in Den Haag. Daar ga ik iedere dag naartoe als ik mijn dochters naar school heb gebracht. Vanachter mijn laptop heb ik contact met de Nederlandse deelnemers, maar ook met mijn contactpersonen in bijvoorbeeld Ghana, Zuid-Afrika, Namibië en Liberia. Het is te gek dat dit in deze tijden zo makkelijk gaat! Het grootste gedeelte van de tijd ben ik bezig met het terugkoppelen van foto’s en verhalen van Afrikaanse mama’s en hun baby’s. Dit maakt altijd veel los bij de kersverse mama’s in Nederland. Vaak sturen ze mij mailtjes terug dat ze tot tranen toe geroerd zijn. Dat maakt de cirkel weer rond. Daar blije mama’s, hier blije mama’s. Verder heb ik zo’n 60 andere werkzaamheden, maar gelukkig is
mijn team er om mij te ondersteunen! Ik vind het ook enorm leuk om mijn MommaLuv-verhaal op podia te delen. Om andere ondernemers te inspireren, of gewoon om de MommaLuv te verspreiden. Hopelijk is dat binnenkort weer mogelijk.

Welk MommaLuv-verhaal heeft jou geraakt?

Dat blijven de allereerste drie MommaLuv-moeders die ik in 2011 aan mezelf koppelde. Tranen met tuiten huilde ik toen mijn concept werkelijkheid werd en de foto’s binnenkwamen van Gidah uit Uganda, Emelia uit Ghana en Gladys uit Ecuador. Daar stond ik dan met mijn dikke buik. Net als deze drie mama’s zou ik binnenkort nieuw leven op de wereld zetten. En mijn meisje zou meteen van betekenis zijn voor drie baby’tjes in Uganda, Ghana en Ecuador. Inmiddels hebben we pakketten uitgedeeld aan duizenden moeders in negen verschillende ontwikkelingslanden. MommaLuv is nu mijn fulltime baan. Als je me dit tien jaar geleden vertelde, had ik je nooit geloofd.

Wat heb je geleerd van je eigen moeder?

Mijn moeder heeft mij al heel jong mijn eigen weg laten gaan. Zij zag dat ik wist wat ik wilde en daarvoor ging. Mijn ouders hebben me nooit in de weg gestaan. Ook al vonden ze het vreselijk dat ik op mijn negentiende in mijn eentje naar India vertrok. Ik weet ook dat een vaste baan in het onderwijs ze meer geruststelt dan het onzekere pad van ondernemen. Maar toch – ze
laten me zijn zoals ik ben. Mijn moeder zei laatst toen ik weer een wild plan pitchte: “Weet je wat het is met jou, Mandy? Jij doet ook altijd alles wat je bedenkt!” Een mooi compliment. En een bewijs dat ze me zo goed kent.

Wat voor een wijsheid wil je zelf nalaten?

Je kunt áltijd geven. Hoeveel belemmeringen er ook lijken te zijn, hoeveel excuses je ook kunt verzinnen: iets doen voor een ander kan altijd! Dus heb je plannen om iets voor de wereld te doen? Begin liever vandaag dan morgen. Klein of groot: het is allemaal goed. Zeker in deze tijd is het erg belangrijk om met iets positiefs bezig te zijn. Iets geven aan een ander, brengt je zelf ook veel. Dat ervaar ik iedere dag.

Recent blogs

Mission
We gaan het anders doen
Read more
MommaLuv
Een persoonlijk verhaal van Daphne
Read more