Meet Team MommaLuv – a Coffee with Ilse

Naam: Ilse Beekhof
Rol: Freelance copywriter

Waarom werk je bij MommaLuv?

Ayla en ik kennen elkaar van de kunstacademie. Zij is intussen fotograaf en ik werk als tekstschrijver. In 2019 heeft Ayla voor MommaLuv verschillende moeders vastgelegd in Ghana. Zo mooi en zo sprekend. De foto’s vertellen de vele verhalen van de vrouwen. Ze laten zien wat er gebeurt als vrouwen elkaar ondersteunen. Ik vind het mooi dat steeds meer vrouwen in Nederland besluiten geen kraamcadeaus te vragen, maar een pakket met basisbenodigdheden voor een baby die het echt nodig heeft. Ook spreekt het me aan dat het team de pakketten lokaal inkoopt, zodat de ondernemers er ook op vooruit gaan. Ik heb me dus snel tot Ayla gericht: hoe doe ik mee?

Hoe ziet je werkdag eruit?

Voor MommaLuv schrijf ik vaak blogs. Van tevoren stem ik met Mandy het onderwerp af. Meestal lukt schrijven het best in de ochtend. Ik begin direct vanuit bed. Badjas aan, koffie zetten, meters maken. Na een aantal schrijfuren ga ik wandelen of fietsen. Als ik een grote bonte specht in een boom zie tikken, heb ik zelf ook weer zin om op mijn toetsenbord te hameren. In de avond vind ik het leuk om te koken op muziek. Kamerdansen – dansen in de woonkamer – vind ik het allerleukst. Eerst met huisgenoten, nu met mijn vriend op de luchtgitaar.

Welk MommaLuv-verhaal heeft jou geraakt?

Ik heb tot nu toe vooral geschreven over de stichting zelf en thema’s als kraamcadeaus en jezelf voorbereiden op een bevalling. Heel graag reis ik in de toekomst met Mandy en Ayla naar een van de landen waar we actief zijn. Ik hoop dan de verhalen van de moeders, families en contactpersonen zo raak mogelijk op te tekenen. Om zo nog vele aanstaande moeders in Nederland te inspireren nóg een kindje een gezonde en veilige start te geven.

Wat heb je geleerd van je eigen moeder?

Zorg dragen voor alles wat leeft. Mensen, dieren, de natuur. We hebben allebei een huis vol planten die we voortdurend voor elkaar stekken. Een plant heb ik naar haar vernoemd: Ria. Helaas heeft de plant de winter niet gehaald. Ongemakkelijk om dan te melden dat Ria dood is. Mijn zus heeft nog wel een Ria. En de echte Ria zelf ook.

Wat voor een wijsheid wil je zelf nalaten?

Eet zoveel mogelijk plantaardig, knuffel alle honden die wachten voor de supermarkt, deel zoveel je kunt delen, vraag het bedrijfsleven en de overheid om wetgeving die zowel mens als planeet beschermt en heb het zo leuk mogelijk in de tussentijd.

Recent blogs

Mission
We gaan het anders doen
Read more
MommaLuv
Een persoonlijk verhaal van Daphne
Read more