Meet Team MommaLuv – A Coffee with Daphne

Naam: Daphne van ‘t Hof
Rol: Community Manager

Waarom werk je bij MommaLuv?

Twee jaar geleden, op Wereldvrouwendag, ontmoette ik Mandy op het Empower Me-event. Haar verhaal inspireerde me direct. Uiteindelijk zijn Mandy en ik een samenwerking aangegaan. Zij vanuit MommaLuv en ik vanuit Return to Sender, waar ik ook werkzaam ben. Samen verkopen we babyshowerpakketten, met spullen uit de kidslijn van RtS. Ook maken we een koppeling met een mama en baby in Afrika. Zij ontvangen een pakket met essentials voor de eerste periode. Mandy en ik vinden elkaar echt in´het beter willen maken´ van de wereld. Die drive hebben we allebei, 24/7. Daarom kom ik binnenkort óók bij MommaLuv werken.

Hoe ziet je werkdag eruit?

Ik ga me buigen over het contact met de deelneemsters hier in Nederland. Ik houd de zwangere mama’s op de hoogte van de koppeling met de moeder in Afrika. Ook stuur ik de updates over de donaties en hoe deze besteed zijn. Heerlijk om met de mama’s op een roze wolk zoveel positiviteit te delen! Verder is het natuurlijk de missie om MommaLuv zo bekend mogelijk te maken. Ik ga zoveel mogelijk moeders vertellen over ons concept. Hoe meer Nederlandse moeders meedoen, hoe meer Afrikaanse moeders we bijstaan.

Welk MommaLuv-verhaal heeft jou geraakt?

Mijn jongere zusjes zijn allebei moeder geworden eind 2020, heel bijzonder! Als geboortecadeau heb ik ze gekoppeld aan twee mama’s in Afrika. In hun kraamweek hebben mijn zusjes een brief en foto ontvangen van het moeder en kind waarmee zij zijn verbonden. Tranen met tuiten bij het lezen van de brief en het bekijken van de foto’s. Het besef van een nieuwe moeder dat haar kindje geluk heeft dat haar/zijn wiegje in Nederland staat. En tegelijkertijd zoveel dankbaarheid dat het nieuwe leventje al zo vroeg in teken staat van geven. Het maakte me intens gelukkig. Geven maakt me intens gelukkig.

Wat heb je geleerd van je eigen moeder?

Mijn moeder heeft ons altijd geleerd om zelfstandig te zijn. Ze is zelf onderneemster sinds mijn eigen geboorte, al 32 jaar dus. Ondanks dat het nu een hele zware periode is voor haar, blijft ze hoopvol en positief. Ze heeft me geleerd om hard te werken en trots te zijn op de dingen die je bouwt. Verder heeft ze me geleerd om ‘gevarieerd’ te eten. We aten vroeger vaak gekookte aardappelen, groente en vlees. We hebben wel eens uitgerekend dat ons zeker 600 keer sperziebonen is voorgeschoteld. Omdat we nu allemaal niet houden van het prakje, zijn we veel gaan variëren en experimenteren. En mijn moeder inmiddels ook.

Wat voor een wijsheid wil je zelf nalaten?

Kindness always wins. Iets liefs doen voor een ander, hoe klein ook, verandert je dag. Soms zit je in de dagelijkse ratrace en vergeet je om je moeder te bellen. Of ben je te druk bezig met mailtjes om écht naar je vriendin te luisteren. Het is belangrijk om te focussen op wat je hebt.
We vergeten soms hoeveel geluk we hebben dat ons wiegje hier staat. Een dak boven ons hoofd, schoon water, gezonde maaltijden… Ik heb het onwijs goed vergeleken met anderen. Daarom wil ik me dagelijks voor juist die mensen inzetten.

Recent blogs

Mission
We gaan het anders doen
Read more
MommaLuv
Een persoonlijk verhaal van Daphne
Read more