5 kerstcadeautjes met betekenis

Wat leg jij straks onder de boom? Hieronder vind je vijf cadeautips die passen bij de kerstgedachte. Want als er één jaar vraagt om een kerstmis waarin we écht iets doen voor elkaar, is het 2020 wel. Deze cadeaus kosten weinig, maar betekenen veel. Ook al vieren we kerst dit jaar niet heel groots, met elkaar maken we het intiemer dan ooit.

 • 1. Geef een eersteklas cadeau met tweedehands spullen
  Heb je een kookboek waaruit je zelden een gerecht op tafel zet? Een kandelaar die nu iemand anders leven mag verlichten? Of een vaas die op zolder staat te verstoffen? Doe het cadeau. Met of zónder lik verf. Dat is tenslotte vintage.
 • 2. Ga er samen op uit
  De bioscopen en theaters zijn weer open. Hier en daar is zelfs weer een concertje. Leuk om er weer op uit te gaan. Liever later? Met een tegoed- of cadeaubon steun je nu alvast de ondernemer. Support ook horeca-ondernemers door eten af te halen. Breng het mee naar het bos met eigen servies en je hebt een winters dagje uit.
 • 3. Doe het zelf
  Van een zelfgebreide trui of sjaal wordt iedereen warm. Liever lepels dan pennen vast? Duik de keuken in en bak koekjes of maak een voorraad soep. Ook een cadeau om de buren op te trakteren; zeker als ze zelf niet zo gauw de deur uit komen. Ideaal tijdens een zekere pandemie.
 • 4. Stek je gek
  Heb je een plant die het plafond raakt? Maak er stekjes van. Zo’n babyplantje maakt al je vrienden en familie weekhartig. Het kost niets extra’s en fleurt werkelijk elke woonkamer op. Geen idee waar je de stengel moet afknippen of -scheuren? Op Youtube is ongeveer per plant te vinden hoe je de baby’s op aarde zet. 
 • 5. Share the MommaLuv

Over baby’s gesproken: in de online shop van MommaLuv vind je allerlei cadeaus voor mama’s en kleintjes wereldwijd. Zo bieden we nu een kerstpakketje waarbij de ontvanger een haarbandje krijgt én een moeder in Afrika een klamboe. Ook zijn er allerlei pakketten met basisbenodigdheden. Met jouw donatie geef je een baby aan de andere kant van de wereld een gezonde start. Joy to the world!

auteur: Ilse Beekhof

Recent blogs

Mission
We gaan het anders doen
Read more
MommaLuv
Een persoonlijk verhaal van Daphne
Read more