Periodiek Schenken – Hoe werkt het ?

Met een periodieke schenking is jouw donatie aan Stichting MommaLuv fiscaal aftrekbaar

Wil je het werk van MommaLuv de komende jaren steunen en profiteren van het belastingvoordeel over jouw schenkingen? Ga dan een periodieke schenkingsovereenkomst aan met Stichting MommaLuv. In deze overeenkomst leg je voor minimaal 5 jaar vast dat je een vast bedrag per jaar gaat schenken. Hierdoor is deze gift jaarlijks geheel aftrekbaar van de inkomstenbelasting (met een maximum van 250.000 euro per jaar). De Belastingdienst betaalt als het ware mee aan de gift.

Met een periodieke schenkingsovereenkomst krijg je maximaal 36,97% van het jaarbedrag terug. Ben je ouder dan 66 jaar dan is dit percentage afhankelijk van het inkomen.

Wil je weten wat het belastingvoordeel is bij een bepaald donatiebedrag? Op www.berekenhet.nl staat een handige tool om dit snel en makkelijk te berekenen.

Mandy Ladan – founder van Stichting MommaLuv ging in gesprek met Ilse Vinck – de Bewuste Boekhouder. Zij vertelt hoe periodiek schenken nu precies in zijn werk gaat.

Hoe werkt het?

  • Vul onderstaand formulier van de Belastingdienst in, onderteken het (mag ook digitaal) en mail het naar mandy@mommaluv.nl of stuur het op naar: Stichting MommaLuv, Anjelierstraat 45, 2565 SX, Den Haag.
  • Je ontvangt het binnen een week per post (getekend en met bijbehorend transactienummer) retour van Stichting MommaLuv. Hierbij ontvang je ook een klein Afrikaans presentje.
  • Jij regelt zelf de maandelijkse overmaking van het bedrag (dit gebeurt niet automatisch).
  • Op deze pagina van de Belastingdienst kun je meer lezen over het doen van een periodieke schenking.

Tenslotte: voor Stichting MommaLuv zijn deze periodieke schenkingen van grote waarde. Wij kunnen deze continue giftenstroom namelijk meenemen in onze begroting en het beleidsplan en hierdoor structureel van betekenis zijn voor moeders en baby’s in de Afrikaanse landen waarin wij werken. Mocht je een periodieke schenker worden, ontzettend bedankt! Ook namens de Afrikaanse mama’s die we hiermee ondersteunen!

 

Download hier het formulier