Hoe werkt MommaLuv?

Lees meer

Hoe werkt MommaLuv?

Lees meer

Hoe werkt MommaLuv?

Lees meer

Hoe werkt MommaLuv?

Als jij je aanmeldt voor MommaLuv dan gaan we op zoek naar een aanstaande moeder in 1 van de 9 ontwikkelinglanden waar we actief zijn. Naar een mama-to-be die ongeveer gelijk met jou is uitgerekend. Je ontvangt haar naam, foto en een link naar je persoonlijke pagina op de MommaLuv website. Wanneer je kindje geboren is, stuur je een MommaLuv inlay met het geboortekaartje mee waarin je jullie dierbaren informeert over jullie deelname aan MommaLuv. Hierin staat tevens de link naar jullie persoonlijke pagina waarop het kraambezoek meteen kan doneren. Als de giften compleet zijn, kopen we bij lokale ondernemers in de ontwikkelingslanden een pakket met babyspullen en schenken dit uit naam van jullie kindje aan de moeder en newborn. Hier maken we ook foto’s van die jij weer kunt doorsturen aan het kraambezoek.

Hoe werkt MommaLuv?

Als jij deelneemt aan MommaLuv dan:

 • Bied ik je de kans om in de meest bijzondere periode van je leven van wezenlijke betekenis te zijn voor een moeder en baby in een ontwikkelingsland.
 • Ontvang je geen of minder kraamcadeaus die je toch niet nodig hebt, maar geef je deze symbolisch door.
 • Geef je je kindje het mooiste geschenk ever: zijn of haar leventje is van invloed op een leventje aan de andere kant van de wereld. Je kindje maakt verschil. Een mooiere les in compassie is er niet.

Mocht je nog twijfelen dan komt dat wellicht doordat je je afvraagt hoe je familie en vrienden zullen reageren op je vraag om geen cadeautjes te geven, maar in plaats daarvan een donatie te doen voor een moeder in een arm land. Je denkt ze misschien de ‘joy of giving’ te ontnemen. Ik kan oprecht zeggen dat ALLE deelnemers mij hebben teruggegeven dat zij van hun dierbaren prachtige reacties hebben ontvangen. Mensen doneren vaak guller dan je van tevoren zou verwachten.

 

Ook jij kunt dit wezenlijke verschil maken voor een andere mama. Wil jij in deze bijzondere periode van je leven je geluk delen? Geef jij jouw baby dit onwijs bijzondere geschenk? Dan zoek ik met liefde een mama-to-be om aan jou te koppelen.

Meedoen in stappen uitgelegd

 1. 1 Vul het contactformulier in.
 2. 2 Het is handig om je op te geven als je ongeveer zes à zeven maanden zwanger bent. Dan hebben wij genoeg tijd om een moeder te vinden die in dezelfde maand haar kindje verwacht en duurt het niet al te lang voordat jullie kinderen worden geboren.
 3. 3 Meestal duurt het een maand voor we een moeder hebben gevonden. Je ontvangt via de mail een link naar jullie eigen persoonlijke pagina. Hier staat informatie en een foto van de zwangere vrouw aan wie je gekoppeld bent. Tevens kunnen mensen op deze pagina een donatie doen als je kindje geboren is. Hier een voorbeeld van zo’n persoonlijke pagina: www.mommaluv.nl/babyvoorbeeld. De link zal zijn: baby+achternaam.
 4. 4 Over het algemeen maken de ouders in Nederland hun deelname aan MommaLuv kenbaar door een inlay bij het geboortekaartje te doen. Hierop staat de foto van de gekoppelde moeder en de link naar de persoonlijke pagina. Deze inlay ontvang je per mail bij de koppeling en kun je naar eigen wens aanpassen. Ook zijn er ouders die een klein tekstje, of de link als cadeautip, in het geboortekaartje laten drukken.
 5. 5 Na de geboorte van je baby zamel je via de persoonlijke pagina geld in voor jouw MommaLuv-moeder. Bij elke donatie krijg je een automatisch mailtje met de naam van de donateur zodat je weet wie te bedanken.
 6. 6 Mocht je meer geld ophalen dan de 85 euro voor één MommaLuv-pakket, dan kunnen we je koppelen aan een volgende moeder en newborn. Dit doen we altijd in overleg.
 7. 7 Wij sturen jouw totale donatie naar onze contactpersonen in de ontwikkelingslanden waar we actief zijn. We houden 20% organisatiekosten in.
 8. 8 De contactpersonen kopen lokaal een babypakket en schenken dat uit naam van jouw baby aan de moeder in het ontwikkelingsland. Je ontvangt vervolgens foto’s van de moeder en haar baby. Die kun je bijvoorbeeld doorsturen naar je kraamvisite.

Ik ben zwanger en wil worden gekoppeld aan een aanstaande moeder in een ontwikkelingsland

 • Datumnotatie:DD slash MM slash JJJJ

Bedankt voor je aanmelding!

We zullen zo snel mogelijk contact met je opnemen via de mail.

Veelgestelde vragen

 • Wat gebeurt er als ik met mijn donatie boven het bedrag van een MommaLuv-pakket uitkom?

  In dat geval kunnen we je koppelen aan nog een moeder. Afhankelijk van de hoogte van je donaties kunnen we inschatten of en waar we nog een extra moeder aan een babypakket kunnen helpen.

 • Verschijnen mijn gegevens ook op de website of op de Facebookpagina van Stichting MommaLuv?

  Op de website en de sociale mediakanalen publiceren we foto’s van moeders in de ontwikkelingslanden met daarbij een vermelding dat je haar op weg helpt met een babypakket van MommaLuv. We vermelden alleen je voornaam. Laat het ons weten als je hier bezwaar tegen hebt. Op de website en de Facebookpagina plaatsen we ook regelmatig testimonials en foto’s van oud-deelnemers, maar uitsluitend met toestemming.

 • Ik ben niet zwanger, maar wil wel MommaLuv helpen. Hoe kan dat?

  Je kunt ook donateur worden of een eenmalige donatie geven. En het is mogelijk om geld in te zamelen voor MommaLuv bij een andere gelegenheid, zoals een evenement. Neem in al deze gevallen even contact met ons op. Dan kunnen we samen kijken naar de mogelijkheden.

 • Kan ik na de kraamtijd contact blijven houden met de moeder en baby aan wie ik gekoppeld ben?

  Dat kunnen we niet garanderen. Vooral in de Afrikaanse landen leven de vrouwen vaak een nomadisch bestaan waarbij ze van dorp naar dorp trekken, afhankelijk van waar er werk is. Ook wonen veel moeders die wij helpen in onherbergzame gebieden waar onze contactpersonen niet vaak komen. Als je het bijvoorbeeld leuk vindt om de moeders te laten weten hoe het met jouw kindje is, kunnen we dit wel aangeven bij de contactpersonen.

 • Waar zijn de organisatiekosten uit opgebouwd?

  MommaLuv houdt 20% organisatiekosten in op de donaties. Dit percentage is nodig om de btw, overhead- en andere bijkomende kosten te dekken. Dit zijn bijvoorbeeld transactiekosten en reiskosten van de contactpersonen in de ontwikkelingslanden. Maar ook kosten die gemaakt worden om MommaLuv in Nederland zo goed mogelijk te laten functioneren, waaronder de kosten voor de website, of promotiemateriaal. MommaLuv heeft als stichting geen winstoogmerk.

“Geweldig dat je vooraf al foto’s te zien krijgt van de zwangere moeders, en achteraf van de kersvers geboren baby’tjes. Dat je zo direct ziet wat er met het geld gekocht wordt en bij wie de spullen terecht komen, dat maakt dat je je écht betrokken voelt.”

“Mandy’s enthousiasme werkt erg aanstekelijk. Ik kan iedereen bij wie het, net als bij mij, duizelt bij de gedachte aan nog meer babyspullen die het kraambezoek mee zal brengen van harte aanraden mee te doen aan MommaLuv.”

“Het is heel plezierig dat je terugkoppelingen krijgt en zo op de hoogte gehouden wordt. Dat geeft ons een warm gevoel. Plus het bewijst dat de gelden goed besteed worden.”