Marleen en Gijs zijn gekoppeld aan Sarah

Dit is Sarah John. Ze is 19 jaar oud en woont in Mwanza-Tanzania. Deze maand verwacht Sarah haar eerste kindje. Zij is helaas in de steek gelaten door de vader van dit kindje op komst. Sarah woont bij haar ouders in huis en helpt hen op de markt met het verkopen van vis. Sarah woont de bijeenkomsten bij van LULU (een organisatie waar wij mee samenwerken), waar zij wekelijks lessen krijgt over zwangerschap, babyverzorging, family planning, sociale vaardigheden en omgaan met geld. Ondersteuning in de vorm van een MommaLuv-pakket is straks erg welkom wanneer het kindje geboren is.

Marleen: Afrika en de mensen in Afrika hebben al lang geleden ons hart gestolen. In 2019 reisden Hans en ik nog met onze 4-jarige tweeling door Tanzania. Niet wetend dat we een paar maanden later zomaar een nieuw wondertje zouden verwachten. En niet wetend dat het onze laatste grote reis samen zou zijn...

Op 3 februari 2020 werd Gijs geboren, terwijl zijn papa en mijn man plotseling op de IC lag. Hij overleed toen Gijs 9 weken oud was en Stan en Anna ruim 5,5 jaar.

We voelen ons al die tijd gedragen door de liefde. Van Hans. Voor Hans. Door Gijs. En door alle lieve mensen om ons heen.

Ik ben me zó bewust van het geluk dat ik heb met alleen al waar mijn wieg stond. Alle kansen die ik kreeg om te komen waar ik ben. Op een plek waar ik in veiligheid en 'met genoeg over' dit gemis kan dragen.

Ik weet dat er zoveel mama's zijn die hun kind onder nog veel moeilijkere omstandigheden op de wereld zetten. Waar ze net zo geliefd maar wel minder bevoordeeld zijn.

Wij hebben alles al. Mét dit gemis.

Toen was ik zelf bezig met overleven. Nú wil ik graag namens Gijs en namens zijn papa een ander kindje en een moeder een iets betere start geven.

Gijs was jarig in quarantaine. Ik ben bijna jarig. De datum dat Hans de wereld moest verlaten, komt eraan.

Mooie gelegenheid om niet om cadeaus voor ons maar een bijdrage voor een mooiere start voor een kindje te vragen. Omdat mijn hart uitgaat naar alle mama's die het zwaar hebben. Omdat ik weet hoe groot hun hart is. Maar hoe leeg hun wereld kan zijn... Leger dan die van mij. Dus deel ik graag een beetje.

Marleen en Gijs zijn gekoppeld aan Sarah

Wat is MommaLuv?

Stel je bent op meerdere vlakken van je leven bezig met duurzaamheid. Je eet bewust, doet aan afvalscheiding en probeert zo min mogelijk te consumeren. En dan.. word je zwanger. Hét moment dat bij je vrienden en familie alle remmen los gaan op het gebied van babyshoppen. Je huis raakt vol, je ontdekt dat je eigenlijk alles wel compleet hebt en je baby moet nog geboren worden. En dan te bedenken dat er aan de andere kant van de wereld moeders zijn die net zo uitkijken naar de geboorte van hun kindje, maar voor wie dat wel gepaard gaat met zorgen of ze hun baby wel alles kunnen bieden wat het nodig heeft.

Lees meer over MommaLuv

Wat is MommaLuv?