Sanne en Gosse zijn gekoppeld aan Alimatu

Alimatu is pas 16 jaar oud en woont in Guinee-Bissau. Zij is zwanger geworden van een klasgenoot. Het is niet echt haar partner, vertelt Alimatu ons. Ze wonen niet samen. Zijn familie zal wel ondersteunen na de geboorte van het kindje. Alimatu zit nog op school en zal tot de bevalling lessen blijven volgen. Ze hoopt na de geboorte van haar kindje de draad snel weer op te kunnen pakken want ze is vastberaden haar diploma te halen. Alimatu heeft één echo gehad en daarop leken ze te zien dat het een meisje is, maar het was niet helemaal helder. Ze verwacht haar kindje in november. Ondersteuning in de vorm van een MommaLuv-pakket als de baby geboren is, is erg welkom.

Sanne en Gosse zijn gekoppeld aan Alimatu

Geboortekaartje

Wij realiseren ons hoeveel geluk wij hebben gehad dat wij een kindje hebben gekregen dat in een veilige omgeving geboren is, omringd door zorg en liefde.

Dit is in ontwikkelingslanden niet altijd vanzelfsprekend.

Wij willen jullie vragen om een eventueel kraamcadeau geheel of gedeeltelijk te doneren aan Stichting MommaLuv. De giften zullen heel concreet ingezet worden om o.a. kleding, verzorgingsproducten en een klamboe voor deze moeder en haar newborn te kopen. Op deze manier schenkt ons kindje de kraamcadeautjes als het ware aan haar baby.

Zo geven wij iets van ons geluk aan deze moeder door.

Wat is MommaLuv?

Stel je bent op meerdere vlakken van je leven bezig met duurzaamheid. Je eet bewust, doet aan afvalscheiding en probeert zo min mogelijk te consumeren. En dan.. word je zwanger. Hét moment dat bij je vrienden en familie alle remmen los gaan op het gebied van babyshoppen. Je huis raakt vol, je ontdekt dat je eigenlijk alles wel compleet hebt en je baby moet nog geboren worden. En dan te bedenken dat er aan de andere kant van de wereld moeders zijn die net zo uitkijken naar de geboorte van hun kindje, maar voor wie dat wel gepaard gaat met zorgen of ze hun baby wel alles kunnen bieden wat het nodig heeft.

Lees meer over MommaLuv

Wat is MommaLuv?